Recepten met OroTerra truffelproducten

Ontdek een wereld van smaak met onze recepten, verrijkt met de luxe en kwaliteit van OroTerra truffelolie en truffelzout. Laat je inspireren en beleef gerechten nog smaakvoller.

Pasta perfectie met truffel

Verrijk je pasta gerechten met de unieke smaak van OroTerra truffelolie. Probeer onze recepten voor romige truffelpasta, pasta met paddenstoelen en truffel of een eenvoudige aglio e olio met een luxe truffeltouch.

Truffel tagliatelle met parmezaan & paddenstoelen

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 5 min
Koken: 15 min
Totaal: 20 min

Ingrediënten (2 personen):

  • 200 g verse tagliatelle

  • 200 g gemengde paddenstoelen (oesterzwam, kastanjechampignons)

  • 2 el truffelolie

  • 50 g Parmezaanse kaas, vers geraspt

  • 1 sjalotje, fijngesnipperd

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • Verse peterselie, gehakt

  • Peper en een snufje truffelzout

Bereiding:

  1. Kook de tagliatelle al dente volgens de verpakking.

  2. Fruit in een koekenpan de sjalot en knoflook in wat olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze goudbruin.

  3. Voeg na het afgieten van de pasta de tagliatelle toe aan de pan met paddenstoelen.

  4. Meng er 2 el truffelolie en de Parmezaan doorheen. Breng op smaak met peper en een beetje truffelzout.

  5. Serveer direct met verse peterselie.

Romige risotto met truffelolie en groene asperges

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 5 min
Koken: 25 min
Totaal: 30 min

Ingrediënten (2 personen):

  • 150 g risottorijst (zoals arborio)

  • 500 ml groentebouillon

  • 1 sjalot, gesnipperd

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • 6-8 groene asperges, in stukjes

  • 50 ml witte wijn (optioneel)

  • 2 el truffelolie

  • 30 g Parmezaan, geraspt

  • 1 klontje roomboter

  • Peper en truffelzout

Bereiding:

  1. Fruit de sjalot en knoflook in wat olijfolie in een pan met dikke bodem.

  2. Voeg de rijst toe en bak even mee tot de korrels glanzen. Blus eventueel af met witte wijn.

  3. Voeg beetje bij beetje bouillon toe en blijf roeren tot de rijst gaar is (ca. 20 min).

  4. Voeg de aspergestukjes toe na 10 minuten kooktijd.

  5. Roer op het einde de Parmezaan, roomboter en truffelolie erdoor. Breng op smaak.

  6. Laat even rusten met de deksel op de pan en serveer warm.

Ravioli met ricotta en truffelzout botersaus

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 2 min
Koken: 10 min
Totaal: 12 min

Ingrediënten (2 personen):

  • 250 g verse ravioli met ricotta spinazie vulling

  • 50 g roomboter

  • 1 el truffelolie

  • Verse salieblaadjes (optioneel)

  • Parmezaanse kaas, geschaafd

  • Truffelzout & zwarte peper

Bereiding:

  1. Kook de ravioli volgens de verpakking.

  2. Smelt de boter in een kleine koekenpan, voeg eventueel wat salieblaadjes toe en laat lichtbruin worden.

  3. Voeg op laag vuur de truffelolie toe en haal van het vuur.

  4. Giet de ravioli af en meng met de truffelboter.

  5. Serveer met geschaafde Parmezaan, truffelzout en peper.

.

Salades vol Smaak

Burrata met tomaatjes, basilicum en een vleugje truffelolie

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 5 min
Geen kooktijd
Totaal: 5 min

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 bol burrata (ca. 125 g)

  • 150 g cherrytomaatjes, gehalveerd

  • 1 el extra vergine olijfolie

  • 1 el truffelolie

  • Verse basilicum

  • Flinke snuf truffelzout

  • Zwarte peper

Bereiding:

  1. Leg de burrata in het midden van een bord.

  2. Verdeel de tomaatjes eromheen.

  3. Druppel er olijfolie en truffelolie over.

  4. Garneer met basilicum, truffelzout en peper.

  5. Serveer met een stukje rustiek brood of als bijgerecht.

Winterse salade met biet, walnoten, geitenkaas en truffelzout

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 min
Geen kooktijd (gebruik gekookte bietjes)
Totaal: 10 min

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 gekookte rode bieten, in partjes

  • 50 g zachte geitenkaas

  • 2 handjes veldsla of rucola

  • 1 handje walnoten, grof gehakt

  • 1 el balsamicoazijn

  • 1 el olijfolie

  • 1 tl truffelolie

  • Truffelzout en zwarte peper

Bereiding:

  1. Meng de veldsla met de bietenpartjes.

  2. Verkruimel de geitenkaas erboven.

  3. Bestrooi met walnoten.

  4. Meng balsamico, olijfolie en truffelolie tot dressing en verdeel over de salade.

  5. Breng op smaak met truffelzout en peper.

Geroosterde bloemkool met truffelolie & dukkah

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 5 min
Oven: 25 min
Totaal: 30 min

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes

  • 2 el olijfolie

  • 1 el truffelolie (na het roosteren)

  • 1-2 el dukkah (noten-zaadkruidenmix, kant-en-klaar of zelfgemaakt)

  • Snuf truffelzout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie en een snuf zout.

  3. Rooster ca. 25 minuten op bakpapier tot goudbruin.

  4. Besprenkel direct uit de oven met truffelolie en dukkah.

  5. Serveer als bijgerecht of lauwwarme salade.

Ontbijt en brunch met truffel

Maak van elk ontbijt een goede start van de dag met de verfijnde smaak van OroTerra truffelzout en truffelolie. Ontdek onze recepten voor luxe en ook een overheerlijke brunch.

Roerei met truffelzout en verse kruiden op zuurdesembrood

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 3 min
Koken: 5 min
Totaal: 8 min

Ingrediënten (2 personen):

  • 4 eieren

  • 2 el melk of room

  • 2 tl truffelzout

  • Verse bieslook en peterselie, fijngehakt

  • 2 sneetjes zuurdesembrood

  • Roomboter of ghee om te bakken

  • Eventueel: 1 el Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:

  1. Klop de eieren los met melk, truffelzout en eventueel Parmezaan.

  2. Verhit boter of ghee in een pan en giet het mengsel erin.

  3. Roer op laag vuur tot het ei romig gestold is.

  4. Rooster het brood en besmeer met een beetje boter.

  5. Schep het roerei erop en garneer met verse kruiden.

Omelet met truffelkaas, spinazie en sjalot

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 5 min
Koken: 10 min
Totaal: 15 min

Ingrediënten (2 personen):

  • 4 eieren

  • 2 handjes verse spinazie

  • 1 sjalotje, fijngehakt

  • 2 plakjes truffelkaas (of gewone kaas + drupje truffelolie)

  • 1 el roomboter of olijfolie

  • Truffelzout en peper

Bereiding:

  1. Fruit het sjalotje kort in boter of olie. Voeg de spinazie toe en laat slinken.

  2. Klop de eieren los met truffelzout en peper.

  3. Giet het eimengsel bij de spinazie in de pan.

  4. Bak tot de onderkant gestold is, leg de kaas erop en vouw dubbel.

  5. Serveer direct, eventueel met een frisse salade of sneetje brood.

Polenta met gepocheerd ei en truffelolie

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 5 min
Koken: 20 min
Totaal: 25 min

Ingrediënten (2 personen):

  • 100 g fijne polenta

  • 400 ml groentebouillon of water

  • 2 eieren

  • 1 el truffelolie

  • 20 g Parmezaanse kaas, geraspt

  • 1 el roomboter

  • Snufje truffelzout

Bereiding:

  1. Kook de polenta in de bouillon volgens verpakking (meestal ca. 10 min), roer regelmatig.

  2. Voeg op het eind boter, Parmezaan en truffelzout toe. Laat even rusten.

  3. Pocheer intussen de eieren (ca. 3-4 min in zacht kokend water met een scheutje azijn).

  4. Schep de romige polenta in kommen, leg er een gepocheerd ei op.

  5. Besprenkel met truffelolie en eventueel extra kaas.

Diner Recepten

Trakteer uzelf op een onvergetelijke diner ervaring met OroTerra. Probeer onze recepten voor een truffel risotto, coquilles met bruine boter en truffel of een klassieke biefstuk met truffelsaus. Kwaliteit, Luxe, Verrijking.

EntrecĂ´te met truffelboter

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 5 min
Bakken: 8 min
Totaal: 13 min

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 entrecôtes van ca. 180 g

  • 30 g roomboter (kamertemperatuur)

  • 1 tl truffelolie

  • Snufje truffelzout en zwarte peper

  • Verse tijm (optioneel)

Bereiding:

  1. Meng de roomboter met truffelolie en een snufje truffelzout. Zet even in de koelkast.

  2. Dep de entrecôtes droog, breng op kamertemperatuur en bestrooi met peper en zout.

  3. Bak in een hete pan met wat olie ca. 3–4 min per kant (voor medium). Laat 2 min rusten.

  4. Serveer met een plakje truffelboter erbovenop en eventueel wat tijm.

Geroosterde kip met truffelolie en rozemarijn

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 min
Oven: 40 min
Totaal: 50 min

Ingrediënten (2–3 personen):

  • 600 g kippendijen of kippenpoten met vel

  • 2 el olijfolie

  • 1 el truffelolie

  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt

  • 2 tenen knoflook, geplet

  • Truffelzout en zwarte peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Meng de kip met olijfolie, rozemarijn, knoflook, truffelzout en peper.

  3. Leg in een ovenschaal en rooster 35–40 min tot goudbruin en gaar.

  4. Besprenkel direct uit de oven met truffelolie.

  5. Serveer met geroosterde groenten of aardappeltjes.

Groente Wellington met truffelvulling (veggie)

Bereidingstijd:


Voorbereiding: 20 min
Oven: 30 min
Totaal: 50 min

Ingrediënten (2–3 personen):

  • 1 rol koelvers bladerdeeg (plantaardig indien gewenst)

  • 250 g kastanjechampignons, fijngehakt

  • 1 sjalot en 1 teen knoflook, fijngehakt

  • 1 el truffelolie

  • 2 el paneermeel of fijngemalen noten

  • 1 el sojasaus

  • Handvol spinazie

  • Truffelzout & peper

  • 1 ei of plantaardige melk om te bestrijken

Bereiding:

  1. Fruit sjalot, knoflook en champignons in een koekenpan tot het vocht verdampt is. Voeg truffelolie, sojasaus en truffelzout toe. Laat afkoelen.

  2. Meng met paneermeel en spinazie.

  3. Rol het bladerdeeg uit, leg de vulling in het midden en vouw dicht tot een pakketje.

  4. Bestrijk met ei of melk en bak 30 min op 200°C tot goudbruin.

  5. Serveer met een frisse salade of truffelsaus.

Borrelhapjes met een gouden randje

Maak van elke borrel een feest met de verfijnde smaak van OroTerra's truffelzout en truffelolie. Ontdek onze recepten voor luxe crostini's, smaakvolle dips en andere verrukkelijke hapjes.

Truffel krokantjes met burrata en vijg

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 5 min
Koken/toast: 5 min
Totaal: 10 min

Ingrediënten (8 hapjes):

  • 4 sneetjes ciabatta of zuurdesembrood

  • 1 bol burrata

  • 2 verse vijgen, in plakjes

  • 1 el truffelolie

  • Snufje truffelzout

  • Optioneel: beetje honing of balsamico-glazuur

Bereiding:

  1. Rooster het brood krokant in de oven of in een grillpan.

  2. Snijd in tweeën tot 8 kleine toastjes.

  3. Scheur de burrata voorzichtig in stukken en verdeel over het brood.

  4. Leg er een plakje vijg op en druppel wat truffelolie erover.

  5. Bestrooi met een snufje truffelzout. Werk eventueel af met een dunne lijn honing of balsamico-glazuur.

Mini toastjes met truffelroomkaas en pijnboompitten

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 7 min
Geen kooktijd (tenzij je zelf pitjes roostert)
Totaal: 7–10 min

Ingrediënten (ca. 12 hapjes):

  • 12 ronde toastjes of volkoren crackers

  • 100 g roomkaas (eventueel zelf mengen met ½ tl truffelolie)

  • 1 el geroosterde pijnboompitten

  • Paar blaadjes rucola of basilicum

  • Truffelzout en zwarte peper

Bereiding:

  1. Smeer de toastjes royaal in met (truffel)roomkaas.

  2. Bestrooi met pijnboompitjes en een snufje truffelzout.

  3. Garneer met een mini-blaadje rucola of basilicum.

  4. Serveer direct, eventueel met een glas witte wijn of prosecco.

Gegrilde champignons met knoflook en truffelzout

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 5 min
Grillen: 10 min
Totaal: 15 min

Ingrediënten (2 personen of 4 kleine porties):

  • 250 g kastanjechampignons, gehalveerd

  • 1 teen knoflook, geperst

  • 1 el olijfolie

  • 1 el truffelolie (achteraf)

  • 1 tl truffelzout

  • Verse tijm of peterselie

Bereiding:

  1. Meng de champignons met olijfolie en knoflook.

  2. Grill ze in een grillpan of oven (200°C, 10 min) tot ze zacht en goudbruin zijn.

  3. Besprenkel na het grillen met truffelolie en strooi er truffelzout over.

  4. Werk af met verse tijm of peterselie.

Probeer nu zelf!

Ervaar zelf hoe de producten van OroTerra uw gerechten verrijken en nog smaakvoller maken. Bekijk onze producten in de webshop en begin vandaag nog met koken!